top of page

BÖNA Viikon keimailija

Rhodesian Ridgeback 5v @penttikoira


Böna on hurmannut olemuksellaan jälleen kaikki täällä päiväkodilla.

Böna on tuttuun tapaan nauttinut olostaan, ottanut rennosti mainioissa asennoissaan ja vastaanottanut paljon pusuja muilta niin sievästi Bönan tapaan!


Böna päiväkodilla

Bönalla on hauska tapa aina kiirehtiä takahuoneeseen aamulla tullessaan päiväkotiin. Siellä on hänen lempi paikka. Böna tulee kaikkien koirien kanssa juttuun. Hänellä onkin monia ihailijoita. Syynä taitaa olla hänen rauhallinen olemuksensa, joka vetoaa hyvin kaikenikäisiin koiriin. Bönalla kestää aina hetki tutustua uusiin ihmisiin, ennen kuin antaa Bönamaisen olemuksensa tulla esiin täysillä. Sitten kun ollaan jo bestikset, niin on yksi tapa mistä sen tietää. Ulkona kävellessä Böna keikauttaa takamustaan vasten ulkoiluttajaa ja alkaa pomppia innoissaan. Se on merkkinä, että ollaan kaverit ja on erityisen kivaa! Metsässä Bönalla on tapana hyppiä kaikille kiville ja odottaa saavansa namin palkaksi joka hypystä. Mikä onkin monen Hännänheiluttajan lempipuuha!


Miksi Hännänheiluttajat

Böna ihastui päiväkotiin heti ja siitä tulikin hänelle aina arjen kohokohta, omistaja kertoo. Päiväkodilla Böna oppi koirien tavoille ja leikit koirakaverien kanssa tuo todellista iloa elämään. Nyt Böna käy päiväkodissa, vaikka omistajat ovat olleet etätöissä. Böna lähtee päiväkotiin aina ilomielin ja erityisesti silloin, kun siitä on useampi päivä, kun on päässyt hoitoon ja silloin saattaa jopa saada pusut Bönalta.

Hännänheiluttajat valikoitui alunperin sijainnin vuoksi Bönalle, Hännänheiluttajien toimintatavat ovat sopusoinnussa Bönan ja omistajien ajatusten kanssa. Hännänheiluttajissa tehdään laadukasta ja vastuuntuntoista työtä, joten omistajalla ja koiralla on levollinen olo, sekä Hännänheiluttajien ihmiset on ihania, omistaja kertoo.


Luonteesta

Böna on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja herkkä. Tykkää enemmän tarkkailla muiden leikkejä ja välillä innostuu itsekin. Lelut ei niinkään kiinnosta, mutta kalaherkut on parhaita sekä koirakaverien ja ihmisten seura. Hän harkitsee ennen kuin päättää toimia tai olla toimimatta. Yleensä hyvin tottelevainen ja hyvätapainen, joskin vastaantuleville koirille pitää puhista. Hän on erittäin kiinni rutiineissaan ja on todella rakastettava koira, omistaja kertoo.Hauskat tavat

Bönalla on hassuja asentoja, missä hän tykkää makoilla. Välillä ollaan aivan pitkin pituuttaan sängyllä jooga-asennoissa. Sekä välillä hän istahtaa takamuksellaan sohvan reunalle kuin ihmiset. Erityisen mukavaa on loikoilu, etenkin lämpimässä paikassa johon aurinko paistaa. Erityisen kivaa on myös saunominen ja sinne ei kuulemma ehdi ihmiset livahtaa ennen kuin Böna on jo lauteilla. Böna on myös siitä hassu koira, ettei se osaa leikkiä leluilla. Iloisena ja energisenä jaksaa leikkiä pehmoleluilla tai jalkapallolla noin 2 minuuttia, mutta siihen se sitten jääkin. Palloa ei osaa tuoda, mutta viedä kylläkin. Heh!


Taustatietoa

Bönä tuli päiväkotiin 5kk ikäisenä eroahdistuksen vuoksi, koska omistajat eivät hennonneet jättää häntä kotiin yksin ulvomaan. Böna harrasti aiemmin ohjatusti Noseworkiä, nyt sitä harjoitellaan satunnaisemmin kotona, omistaja kertoo. Böna viettää paljon aikaa maalla, jossa liikkuu paljon luonnossa joko lenkkeillen tai vaikkapa omistajan mukana sienireissuilla.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page