top of page

ABU Viikon hulivili

Päivitetty: 10. heinäk. 2021

Amerikankääpiökettuterrieri 1v


Abu on hyvin veikeä pikkuruinen koira, joka on aina hyvällä tuulella ja innoissaan leikkimässä kaikkien kanssa. Nyt varsinkin kesän lähestyessä hänelläkin on vauhtia riittänyt ja kieli pitkällä kipittäisi innoissaan tervehtimään jokaista tyttökoiraa, joka vastaan tulee. Abu on oikea vipeltäjä ja aina joka paikassa ensimmäisenä.Abu päiväkodilla

Abu tulee aina innoissaan päiväkotiin. Omistaja usein kertookin Abun näyttävän reittiä päiväkodille ja, kun hän tunnistaa minne on menossa, niin jalkojen tahti vain kiihtyy. Välillä päiväkodilla on hankalampi keskittyä kuuntelemaan ja paikalla olemiseen, kun olisi niin paljon hajuja ja kavereita paikalla. Joka paikkaanhan olisi pakko päästä tutkimusmatkalle! Abu on yleensä ensimmäisessä huoneessa saman ikäisten pienten kavereiden kanssa leikkimässä, mutta viihtyy myös hyvin vanhempienkin koirien seurassa ja malttaa antaa tilaa rauhallisemmille kavereille, jos tilanne niin vaatii. Pienestä koostaan huolimatta Abu pärjää myös isompien kaverien kanssa, kun on niin vikkelä liikkumaan ettei jää muiden jalkoihin. Tietysti parhaimpia kavereita ovat Toto, Max ja Brooklyn, joiden kanssa on mukava leikkiä yhdessä.


Luonteesta

Abu on kovin leikkisä ja hellyyden kipeä pieni suloinen koira. Hän on todella aktiivinen ja lähtökohtaisesti aina täynnä virtaa kuin pieni duracel kaniini. Hän on kovin vikkelä liikkeistään ja rakastaa haistella hajuja ja tutkiskella niiden maailmaa. Kavereista hän tykkää todella paljon ja on hyvin sosiaalinen ja iloinen tapaus. Abu rakastaa emäntäänsä yli kaiken ja suhtautuu muihin ihmisiin ystävällisesti, kun alun ujostelun yli on päästy. Abu viihtyy myös hyvin ulkona, kun on aurinkoinen ja lämmin sää. Sadekelit taas ei millään innosta tätä pientä vipeltäjää, kun tulee niin helposti kylmä.
Hauskat tavat

Nuorempana Abu kun ei vielä osannut kulkea hihnassa tai malttanut, niin hän meni kirjaimellisesti kahdeksikkoa hihnassa hajujen perässä. Eikä tiennyt minne suuntaan sinkoilisi, kun nenä maassa kulki sinne missä haju kulkee. Abu rakastaa leluja ja varsinkin pehmoeläimiä. Kovin kauaa ne eivät kyllä Abun käsittelyä kestä... Toinen Abun rakkauden kohde on sukat, omistaja kertoo. Jos lattialle on jäänyt sukkia, Abu hakee ne nukkumaan mennessä petiinsä. Joskus pedissä on ollut parhaimmillaan useammat sukat ja yhdet aamutossut.


Taustatietoa

Abu tuli omistajalleen 5 kuukauden ikäisenä ja alun perin päiväkotiin sen vuoksi, ettei kotona tarvitsisi olla niin paljon yksin. Emännän jäätyä kotiin etätöihin tärkeämmäksi syyksi nousi kuitenkin turvallinen sosiaalistuminen muihin koiriin ja mahdollisuus leikkiä ja purkaa energiaa koirakavereiden kanssa. Abu oli meille tullessaan arka ja pelkäsi ulkona kaikkea mahdollista, mutta nykyään on reipas ja varsin rohkea, omistaja kertoo. Hännänheiluttajissa ololla on varmasti ollut siihen iso vaikutus. Ajatuksena on ollut kokeilla Abun kanssa jotakin harrastusta, taipumusta olisi ainakin nenätyöskentelyyn, omistaja kertoo. Toistaiseksi on kuitenkin tyydytty namien etsintään kotona ja mökillä. Abu lähtee aina tosi mielellään päiväkotiin. Jokin aika sitten olimme iltalenkillä ja Abu ei halunnut mennä reittiä jota usein kuljemme. Päätin sitten antaa Abun kulkea haluamaansa suuntaan ja kas minne päädyimme...Hännänheiluttajien oven taakse.
Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page