top of page

MILTON Viikon herrasmies

Päivitetty: 10. heinäk. 2021

Bordercollie 3v


Milton on ollut taas oikea tyttöjen viihdyttäjä ja seuranpitäjä päiväkodilla. Hänen olemus on niin mainio ilmeineen ja hän on coolin kohtelias sekä hurmaavan komea poika. Milton aina herrasmiehenä putsaa tyttöjen korvat, mutta osaa antaa myös tilaa, jos tytöt niin vaativat.


Milton päiväkodilla

Milton tulee aina innokkaana päiväkotiin ja kiirehtii ensimmäisenä vakio takahuoneeseen, jossa hän viihtyy isompien koirien kanssa. Milton on erittäin hyväkäytöksinen ja tottelevainen koira. Hän suosii yleensä tyttökoiria, kun joidenkin samanikäisten urosten kanssa saattaa tulla erimielisyyksiä. Pientä valtataistelua tyttöjen huomiosta. Mutta silloin kun kemiat kohtaa jonkun pojan kanssa, niin tytöt unohtuu ja pojilla on ihan omat riehakkaat leikit. Miltonin on paljon suosikkeja päiväkodilla mm. Böna, Ada, Luna, Nipsu, Hippo, Jeni ja Ilona. Hän osaa hyvin eri käskyjä ja totteleekin niitä hienosti sekä ulkona ja sisällä ollessa. Lenkille lähdetään aina reippain mielin oli sää mikä tahansa. Lempi puuhaa ulkona onkin haistelu, fiilistely ja namien etsintä puista.

Nykyään Miltonilla on mukana 2kk pikkuveli Kevin pentu ja Miltonin ilmeestä näkee huojentuneesti, kun pääsee päiväkotiin hetkeksi “hermolepoon” ja aikuisempaan seuraan, eri huoneeseen pikkuveljestään. Saa ottaa rauhassa halutessaan vaikka päiväunet, ilman että veli kiusaa. Sekä sillä välin pikkuveli Kevin voi ottaa ilon irti ikäistensä kaverien seurassa. Milton kun kuulee Kevinin riehuvan toisessa huoneessa, hän reagoi siihen olan kohautuksen tavoin silmäkulmia nostellen ihan kuin huokaisisi helpotuksesta, että nyt saa “aikuisten aikaa”. Milton kun tykkää välillä riehua ja välillä ottaa ihan rennosti.


Luonteesta

Milton on todella hyväsydäminen ja hurmaava nuori poika. Hänen ilmeensä ovatkin varsin mainioita ja niistä näkee hyvin hänen fiiliksiään tai voisi helposti kuvitella, mitä hänen mielessään liikkuu. Välillä ilme on kovin mietteliäs tai sitten silmät loistavat innostuksesta. Sen myös huomaa, kun Milton ajattelee että “ei voisi kyllä vähempään kiinnostaa..” ;D Välillä kun Miltonille tulee tylsää hän aloittaa hetkellisesti pienen ulvonnan ja Milton myös tuntee kellon, kun omistajan pitäisi tulla hakemaan. Ja kun ollaan myöhässä niin siitä ilmoitetaan ulvomalla.

Milton on luonteeltaan iloinen ja reipas ”partiopoika, aina lähdössä mukaan lenkille (satoi tai paistoi), treeneihin tai töihin. Hän haluaa miellyttää ja tehdä asioita oikein, joskus kun hänelle joutuu huomauttamaan hänen virheistään hän ottaa hieman nokkiinsa ja murjottaa mutta leppyy onneksi pian, omistaja kertoo.Hauskat tavat

Miltonin liehittely taidot ovat kyllä erinomaiset ja hän osaa olla elementissään tyttöjen kanssa. Hän osaa hyvin antaa tilaa, eikä ole liian tungetteleva, ja mieluusti toimiikin ns. “vahtivuorossa” kun tytöt ottaa rennosti vieressä. Milton on myös kovin innokas halailija. Sekä todella hyvä poseeraamaan kuvissa. Miltonilla on omalaatuinen tapa, vinkuen/kurnuttaen, kertoa päivän kuulumiset hoitopäivän jälkeen. Ulkona ollessa hänellä on myös hassu tapa jäädä “vahtaamaan” maahan toista koiraa. Niin kauan haluaisi pysyä maassa, kun koira hävinnyt näköpiiristä, mutta namien avulla huomio menee hyvin takaisin oman lenkin kulkemiseen.Taustatietoa

Milton harrastaa nose workia, rally-tokoa, agilityä ja ykköslajina paimennusta. Ihmisten kanssa niin pienten kuin vanhempien kanssa, hän tulee hyvin toimeen. Toisten koirien kanssa, narttujen ja leikattujen urosten kanssa leikkii mielellään, mutta samanikäisten urosten kanssa saattaa tulla sanaharkkaa, omistaja kertoo. Milton käy päivähoidossa kun emäntä tekee pitempiä työpäiviä, ettei tarvitsisi olla niin pitkään yksin. Ja myös siksi että saisi ammattilaisten valvovan silmän alla harjoitella sosiaalisia taitoja muiden koirien kanssa. Sain toiselta koiranomistajalta kuulla hyvää palautetta Hännänheiluttajista, joten otin yhteyttä päivähoitopaikkaa kysellen. Olen iloinen siitä, että Milton sai hoitopaikan ja on mahtavaa, kun voi tehdä töitä rauhassa tietäen, että koira on hyvässä hoidossa.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page