top of page

LUNA Viikon pusuttelija

Päivitetty: 10. heinäk. 2021

Podencomix 4v

Päiväkotiin tullessaan Lunan pitää aina käydä pusuttelemassa kaikkia huonekavereita ja pusuja pitää aina päivän mittaan antaa muutama lisää. Mitä parempi kaveri Lunan mielestä, sitä enemmän pusuja saa.


Luna päiväkodilla

Luna tulee aina hyväntuulisena neitona päiväkotiin ja riippuu paljon päivästä, että jaksaako olla leikkisällä päällä vai enemmän omassa rauhassa ja rauhallisempien kavereiden kanssa hengailemassa. Lunan ehdoton suosikki päiväkodilla on, Lunan lisäksi, toinen hieno leidi Böna. Lunan lemppari kavereita ovat myös Albin, Jeni, Tyson, Ada ja tietenkin poikaystävä Hugo, joka on samanikäinen Lunan kanssa. Luna ja Hugo aloittivat päiväkodilla aika samaan aikaan ja ovat jo vuosia olleet hyviä kaveruksia. Luna kyllä on hyvin arvonsa tunteva tapaus ja hyvin valikoiva keitä päästää lähellensä, varsinkin alkuun niin koirien kuin ihmistenkin suhteen. Luna kyllä innostuu välillä nuorempienkin koirakaverien kanssa leikkimään, mutta valikoi kaverinsa hyvin tarkasti. Brooklyn on hyvä yllyttämään Lunaa leikkeihinsä ja aikansa leikittyä Luna kyllä kertoo milloin riittää. Ja sitten mennään sohvalle tarkkailemaan muiden menoa. Pikkupentuja täytyy yleensä komentaa, kun ne ovat yleensä liian häsliä Lunan makuun.


Luonteesta

Luna on varsinainen vastakohtien drama queen. Kiltti ja kultainen, kovin itsepäinen, arka ja epäluuloinen, hassu tosikko, kova päällepäsmäri ja kurinpitäjä, omistaja kertoo. Parasta on, kun mikään tuttu asia ei muutu. Luna on myös hyvin nirso sekä ruuan että ihmis- ja koirakavereiden suhteen. Luna on tosi tarkka siitä, että heti iltaruuan jälkeen saa puritikun. Jos en huomaa heti kun kuppi on tyhjä, niin Luna tulee napakasti huomauttamaan hitaasta palvelusta, omistaja kertoo. Riista- ja lohitikut on parhaita, mutta lohitikusta ei syödä muuta kuin nahka päältä. Riistatikku kelpaa kokonaan.


Hauskat tavat

Jos Luna olisi ihminen, niin sen toiveammatti olisi ehdottomasti sheriffi. Sitä virkaa toimittaa kotikulmillaan, missä tiukasti ja kovaäänisesti pitää yleistä järjestystä yllä, omistaja kertoo. Myös päiväkodilla Luna on kova tarkkailemaan ulkoa kuuluvia ääniä ja ilmoittaa niistä mikäli kuulee jotain poikkeavaa. Luna on siitä hassu, ettei suostu pitämään päällänsä takkeja tai mitään muutakaan ylimääräistä. Valjaatkin kun laittaa, niin jo Lunan ilme kertoo kaiken, vaikka täällä päiväkodillakin Lunalle olisi söpöt vaaleanpunaiset valjaat käytössä, niin nehän ei kuitenkaan Lunan makuun ole, vaikka miten kauniin väriset ovatkin. Tossujahan ei missään nimessä haluta päälle vaikka olisi kuinka kylmä. Kaikkein parasta on, kun pääsee ulos vain panta kaulassa.


Taustatietoa

Luna aloitti käymään päivähoidossa n. 9 kuukauden ikäisenä, jotta saisi kerran viikossa koirakontakteja ja aktivointia yksinolemisen sijan. Päivähoitopäivät tuovat mukavaa vaihtelua arkipäiviin ja helpotusta eroahdistukseen. Hännänheiluttajat on helpon bussimatkan päässä ja se on tärkeä asia autottomalle omistajalle. Sen lisäksi Luna on viihtynyt alusta asti niin hyvin Hännänheiluttajissa, ettei ole tullut edes mieleen vaihtaa paikkaa. Lunan kanssa on käyty pentukoulussa, pentuagilityssa, agility- ja nose work -kursseilla. Luna ei kuitenkaan ole kaikista helpoin motivoitumaan, niin tällä hetkellä ei harrasteta mitään. 😄Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page