top of page

VEIKKO Viikon vekkuli

Päivitetty: 11. heinäk. 2021

Samojedi 1v


Veikko on aina niin aurinkoinen ja energinen menopakkaus, että hetkeäkään ei malttaisi olla paikallaan. Lempi puuhaa onkin innostuessaan leikeistä kaverien kanssa, hyppiä melkein volttia kuin mikäkin hyrrä. Vauhtia ja veikeitä tilanteita ei Veikolta puutu. Siellä missä tapahtuu niin Veikko on jo menossa mukana.


Veikko päiväkodilla

Veikko on useimmiten yöhoidossa Hännänheiluttajissa. Yöt viettää tuttuun tapaan työntekijän kotona ja arkipäivät mukana päiväkodilla. Hän kun tulee päiväkotiin, niin kirmaa kyllä sellaista kyytiä portin auettua sisälle, ja ilmoittaa kyllä kaikille paikalla olostaan, että täällä ollaan hyvin samojedimaiseen haukkutyyliin. Ihan kuin paikan pomo olisi tullut paikalle. Hän juoksee innoissaan käytävää edes takaisin, kun tilaisuus tulee ja viihtyy monien kaverien kanssa. Hän osaa vauhdistaan huolimatta, leikkiä pienempienkin koirien kanssa, ilman, että he jäisivät Veikon jalkoihin. Veikko kun useasti leikkii maassa selällään pyörien. Veikko myös rakastaa leluja ja jos ei koirakaverit jaksa enää leikkiä niin sitten pyöritään lelun kanssa maassa

ihan innoissaan. Ulkona ollessa Veikko haluaa,

että puuhastellaan paljon, huomioidaan häntä ja että hänen menossaan pysytään mukana. Jos sattuu tulemaan vaikka liikennevalot tai muuten joku pysähdys kesken lenkin, saattaa Veikko olla ihan, että mitä nyt tapahtuu liikutaan jo! Hän ilmoittaa siitä haukkumalla tai leikittämällä, että nyt ei malta jäädä paikoilleen. Hän nauttii siitä, kun ulkona ollessa puuhaillaan kaikenlaista, kuten namien etsintää ja pidetään kontaktissa. Se on Veikon mielestä parasta kun riittää aktiviteetteja ja ohjelmaa ympärillä.


Luonteesta

Veikko on hyvin iloinen ja vauhdikas kaveri. Hänellä riittää energiaa vaikka muille jakaa. Hänellä roikkuu hauskasti usein kieli ulkona, kun kuuma iskee vauhdikkaissa leikeissä.

Hän on hyvin rohkea ja tulee toimeen hyvin muiden kanssa, paitsi joidenkin urosten kanssa saattaa tulla sanaharkkaa. Veikko pitää huomiosta ja tekemisestä ja tekemistähän pitäisi olla jatkuvasti, koska muutenhan saattaa tulla tylsää! Kun päiväkotipäivän jälkeen mennään hoitajan kotiin, niin energiatasot ovat aika vähissä ja silloin uni maistuu. Kotonaan Veikko on rauhallinen ja huomion keskipiste, tykkää olla siellä missä tapahtuu tosin jos ne maailman parhaimmat nokoset on kesken ei Veikko jaksa nousta, omistaja kertoo.


Hauskat tavat

Veikko helposti tylsistyy, jos ei ole meininkiä hänen makuunsa tarpeeksi kuten lenkillä ollessa. Hän kyllä näyttää sen ja aloittaa itse leikkimisen tai haukkumisen, että nyt tapahtumaa kiitos! Mutta mikäli hän on väsynyt ja ei jaksa riehua, niin hän kyllä lepää niin, ettei edes kulmiaan nosta. Sitten on taas virtaa riehua lisää. Hoidossa kotona ollessaan Veikko viihtyy usein suihkussa vaikkei sieltä vettä tulisikaan. Sitten pihalla tykätään juosta niin kovaa, ettei aina muisteta eteen katsoa ja törmätään kaveriin. Mutta se ei menoa hidasta, sieltä noustaan ylös ja jatketaan matkaa. Veikolla on kotonaan sellainen hauska tapa nukkua ulko-oven edessä selällään, kun olen poissa ja kun palaan kotiin rojahtaa koko 26 kiloinen hurtta yleensä käytävän puolelle, omistaja kertoo. Ulkona Veikosta kuoriutuu todella iso persoona, joka haluaisi olla kaikkialla samaan aikaan. Veikko rakastaa myös hölkkälenkkejä ja rotunsa piirteen omaisesti hän haluaa mennä edellä ja olla kuin uljas vetokoira.


Taustatietoa

Hoidon tarvetta on siksi, kun veikolla tuppaa olemaan energiaa ja tosi sosiaalisena koirana se tarvitsee muiden koirien seuraa voidakseen hyvin. Myös toki omistajan reissailujen takia on upeaa, että Veikolla on paikka jonne voi luottavaisin mielin mennä. Hännänheiluttajat valikoitui kaikista paikoista sen takia, kun tuli heti jotenkin luottavainen fiilis ja Veikko lähtee hoitoon aina niin iloisin mielin. Yksi sen hauskimmista tavoista onkin mennä ihan innosta pinkeäksi, kun näkee hoitola reppua pakattavan. Veikon lempiherkkua on ehdottomasti kaikki kylmä mitä saa järsiä ajan kanssa. Harrastuksia häneltä löytyy uinti sekä agilityssä käymme säännöllisen epäsäännöllisesti.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page