top of page

ALBIN Viikon hurmuri

Päivitetty: 10. heinäk. 2021

Kaniinimäyräkoira kohta 4v

Albin on pieni kaniinimäyräkoira isolla egolla ja suurella sydämellä. Albinilla on sydän paikallaan ja pienellä pojalla on kevättä rinnassa jo varsin rutkasti. Hän täällä päiväkodilla ja ulkona sulattaa kaikkien sydämet, pusujen määristä puhumattakaan!


Albin päiväkodilla

Albin tulee päiväkotiin aina innoissaan ja häntä meinaa irrota liitoksistaan jo portin takana. Omistaja kertookin, että Albin tulee hyvin innoissaan päiväkotiin ja aloittaakin tutun “vikinän” kun ei meinaa innostuksissaan pysyä karvoissaan. Hän on hyvin reipas ja tuleekin juttuun monen päiväkotilaisen kanssa. Usein hän ulkoilee etuhuoneen Haikun kanssa, mutta viettää aikaa monessa huoneessa useiden eri kavereiden kanssa.


Luonteesta

Albin osaa pitää puoliaan ja välillä jos muiden leikit villiintyy liian rajuiksi, albin haukahtaa, että nyt loppu! Enemmän hän tykkää kyllä fiilistellä muiden rauhallisempien leikkikavereiden kanssa ja jakaa pusuja heidän kanssa. Erityisesti lempparikaveri Lunan kanssa. Albin on myös hyvin utelias ja aina siellä missä tapahtuu. Liian villeistä nuorista poikakoirista Albin ei oikein tykkää, kun niitä pitää komentaa niin paljon. Albin on todella hurmaava ja lempeä sekä todella kiltti ja reipas. Välillä tietysti vähän jännittää jos tulee uusia tilanteita tai liian villi kaveri leikittämään, mutta niistäkin tilanteista Albin selviää hienosti, kun rohkaistuu.


Hauskat tavat

Hän rakastaa rapsutuksia ja kellahtaakin aina selälleen niiden toivossa. Rapsutuksista ja silityksistä voisi nauttia vaikka millä mitalla ja syliin on tietenkin aina päästävä. Albin rakastaa ihmisiä ja jostain syystä erityisesti miehiä. Albinilla on myös tiettyjä lempi-ihmisiä ja heidät kuullessaan ulinasta ei meinaa tulla loppua ennen, kuin hän pääsee antamaan pusuja. Ulkona kun on hyvä ilma ja aurinko paistaa niin Albin hyppii ja kirmaa onnessaan, kuin mikäkin pieni varsa. Erityisen kiva lenkki Albinista on peltolenkki ja metsäpolut, joissa saa nautiskella hajuista ja fiilistellä yhdessä jonkun muun kivan kaverin kanssa, tai ihan vaan omasta laatuajasta ulkoiluttajan kanssa. Yleensä lenkit menevät Albini kanssa rauhassa, mutta koirapuistossa hän vasta villiintyykin, kun on parhaat kaverit mukana.


Taustatietoa

Päiväkotiuransa Albin aloitti jo 5 kuisena Hännänheiluttajissa. Päiväkotia hän rakastaa, sillä siellä on paljon koirakavereita. Ainoa ongelma on se, kun pitää herätä niin aikaisin. Yleensä Albin herää vasta joskus aamupäivällä, kun itse saa päättää. Hän ei voi sietää sateisia säitä. Silloin hän laittaa jarrut päälle heti ovenraossa. Jossain luki, että mäyräkoiran käyttötarkoitus on sohvan päällä ja peiton alla nukkuva metsästyskoira ja se pätee hyvin Albiniin, omistaja kertoo. Eikä se metsästyskään ole niin tärkeää. Albinin kasvattaja kutsui Albinia pienenä pentuna nössöksi, mutta sellainen epiteetti ei enää kuvaa Albinia ollenkaan.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page