top of page

HAIKU Viikon pomo

Päivitetty: 10. heinäk. 2021

Labradorinnoutaja 13v


Haiku on meidän päiväkodin vanhin hännänheiluttaja. Haiku on yleensä aina etuhuoneessa ensimmäisenä tervehtimässä kaikkia päiväkotiin tulijoita ja tietysti vahtihommissa. Sekä heti kun Haiku kuulee pienten pentujen menon yltyvän liian villiksi, hän alkaa komentamaan haukkuen, että nyt loppu riekkuminen!


Haiku päiväkodilla

Haiku kuuluukin jo Hännänheiluttajien vakio porukkaan. Hän on käynyt säännöllisesti Hännänheiluttajissa pennusta saakka. Haikun läsnäolon kyllä huomaa ja huomaa myös oitis, jos Haiku ei olekaan paikalla. Kaikkien reaktio onkin ensimmäisenä, että missä Haiku, jos vakio tervehdystä ei ala kuulumaan, kun astuu päiväkodin eteiseen. Haikun yksi lempipaikoista on keittiö, miksipä ei! Siellä täytyy myös olla vahtihommissa, jos lattialle saattaisi vahingossa tipahtaa herkkunappula. Jos niin pääsee käymään, niin sinne sännätään kuin raketti ihan alle sekunnin sadasosassa. Vaikka Haikulla onkin jo ikää, niin varsinkin kun ruoasta on kyse, liikkeet ovat nopeammat kuin monella nuoremmalla. Kun Haiku huomaa, että joku muu päiväkotilainen on aloittamassa ruokailun tai älypelien pelaamisen herkkujen kanssa ja kuuluu pussin rapinaa sekä pelien ääniä, alkaa Haiku myös innostua, että minulle myös! Hän mieluusti rohmuaisi kaikkien muidenkin herkut. Ne ei ole bileet eikä mitkään, ellei Haiku ole mukana!


Luonteesta

Haiku on hyvin sosiaalinen ja haluaisikin loputtomiin rapsutuksia ja huomiota, siitäkin useimmiten kyltymättömänä. Hän on myös hyvin omapäinen ja oman tien kulkija, eikä varsinkaan tee minkäänlaista liikahdusta suuntaan tai toiseen, ellei se Haikusta tunnu sillä hetkellä mieluisalta. Hän on myös ulkona hyvin määrätietoinen reiteistään mihin suuntaan risteyksestä pitäisi Haikun kääntyä ja missä tahdissa. Päiväkodilla ulkoillessa hänen yksi lempi lenkkireitti on peltolenkki, jossa on kiva köpötellä pitkin pellon laitaa varjoista polkua ja nuuhkia hajuja. Myös metsässä olo ja metsäreitit ovat Haikusta parasta. Sinne voisi jäädä kieriskelemään mättäille vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Sieltä ei ole kiire mihinkään. Haiku on hyvin seurallinen, aktiivinen ja osallistuva, erittäin ahne ruualle ja varsinkin iän kartuttua hän kerjää ruokaa hyvin suorasukaisesti, omistaja kertoo.


Hauskat tavat

Haiku pitää lumesta ja vedestä, talvella on mahtavaa kieriä hangessa ja kesällä parasta on noutaa leluja vedestä. Haiku röhkii kuin porsas innostuessaan ja tekee kuperkeikkoja ihmisten jalkoja vasten. Haiku pysähtyy paikkoihin, joista se on saanut herkkuja ja sitä pitää kovasti maanitella jatkamaan matkaa, jos se on päättänyt pysähtyä, omistaja kertoo. Päiväkodilla Haiku lähtee innoissaan ulos säällä kuin säällä, kun muut pysähtyvät oven suussa mikäli vettä sataa. Myös nurmikko ja lätäköt ovat super kivoja joihin pitää ehdottomasti sukeltaa kieriskelemään ja kahlaamaan, jos suinkin vastaan sellaisia tulee! Muissa päiväkodin huoneissa Haiku ei oikein viihdy paitsi ihmisten kanssa etuhuoneessa, se onkin Haikun vakio huone. Hän on tottunut olemaan päiväkotiuran alkutaipaleelta asti etuhuoneen koirana. Heti kun joku ihminen lähtee huoneesta pois toiseen huoneeseen ja jää “yksin” hän aloittaa huhuilun, että hei olen täällä tulkaa takaisin heti!


Taustatietoa

Haikun kotiväki työskentelee sen verran pitkään, että koiran on parempi olla päivät ihmis- ja koiraseurassa kuin yksinään kotona. Haiku alkoi käydä päivähoidossa jo alle vuoden ikäisenä ja silloin 12 vuotta sitten Hännänheiluttajat oli ainoita, ellei ainoa koirapäiväkoti Helsingissä. Sittemmin on osoittautunut, että Hännänheiluttajien palvelu sopii Haikun kaltaiselle aktiiviselle ja seuralliselle koiralle parhaiten, omistaja kertoo. Haikun lempiherkkua ovat raejuusto ja kaurapuuro sekä tietenkin nakit silloin harvoin kun niitä saa.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page