top of page

MAX Viikon nuuskija

Beagle kohta 1v


Suloisen Maxin lemppari puuhaa on ollutkin viime päivinä nuuskiminen! Mahtaakohan olla jo kevättä rinnassa ja tyttöjen perään niin kovin kaipaillaan ja tutkiskellaan ketä niillä samoilla reiteillä on kulkenut! Eri hajut ulkona ja sisällä kiinnostavat niin mahdottomasti! Ulkona mennäänkin suurimmaksi osaksi nenä maassa haistellen kaikkea mahdollista.


Max päiväkodilla

Max on hyvin hurmaava nuori poitsu, joka täällä on sulattanut meidän kaikkien sydämet koiranpentuilmeillään, niin ihmisten kuin koirakaverienkin. Hän osaa näyttää niin viattomalta ja tykkää niin mahdottomasti tulla syliin rapsuteltavaksi. Maxista on kuoriutunut reippaampi, mitä alkuun oli kun tuli meille Hännänheiluttajiin. Kavereiden seurasta ja sosialisoitumisesta on ollut apua ja näin vahvistanut Maxin luottamusta. Kavereiden kanssa on mukava leikkiä välillä riehakkaampia leikkejä ja välillä rauhallisemmin vaan hengailla. Lelut kiinnostaa kovasti ja niiden kanssa onkin mukavaa leikkiä vetoleikkejä muiden koira kavereiden kanssa. Siitä alkaakin kunnon ralli ja sepäs vasta hauskaa onkin! Myös käytävällä juokseminen huoneesta toiseen, eli kunnon ajojahti on Maxista hauskaa. Hän yleensä juokseekin muiden perässä ja komentaa kimeällä haukkumis äänellään. Max on vielä niin hauska siitä, kun ei osaa kunnolla vielä komentaa muita, vaan haukku kuulostaa enemmänkin kimeältä vikinältä kuin haukkumiselta.


Luonteesta

Max on iloinen, sosiaalinen ja herkkä nuori herra. Max viihtyy ihmisten ja toisten koirien seurassa ja hakee usein ihmisystäviltä rapsutuksia omien pusujen kera. Hän tykkää leikkiä leluilla ja etenkin toisten koirakavereiden suussa olevat lelut ja aarteet on pakko saada itselle kokeiltavaksi. Maxia kiehtoo suuresti hajujen ja makujen maailma. Maxilla on jatkuvasti kuono maassa ja hän on valtavan kiinnostunut hajujen sinfoniasta. Max on myös ahne kuin mikä makupalojen suhteen. Oma päivittäinen ruoka ei aina kelpaa, mutta annetut herkut ja etenkin maasta löytyvät epämääräiset ruuantähteet Max iskee kerralla salamannopeasti suuhunsa, jos vain saa tilaisuuden, omistaja kertoo. Maxin maailmassa vain nopein saa parhaat maut. Ja jos tänään ei onnistu niin viimeistään sitten huomenna...


Hauskat tavat

Maxilla oli hauska tapa talvella, kun maassa oli lunta ja jäätä. Hän mieluusti ulkona meni maahan makaamaan ja oikein sukelsi liukkaalle jäälle ja liukui siinä mahallaan tassut ojossa, ihan kuin olisi jokin pulkka. Se vasta Maxista hauskaa olikin kun oli valjaat ja hihnassa häntä olisi pitänyt liu'uttaa eteenpäin. Hän oivalsikin, että ei sitä aina tarvitse kävellä vaan voi ottaa rennosti! Maxin harmiksi enää se ei oikein tuolla ulkona toteudu.. Ensi talvea siis odotellessa. Heh.

Usein Maxin kanssa ulkoillessa ventovieraat ihmiset kehuvat Maxia kauniiksi ja suloisen näköiseksi, omistaja kertoo. Pikkutytöt haluavat usein häntä silittää. Myös koiranomistajat joilla on ollut beaglejä tai metsämiehet tulevat usein muistelemaan omia koiriaan ja jakavat samalla Maxille rapsutuksia, joista hän on tietenkin mielissään. Maxin lempipuuhaa on koirapuistossa takaa-ajoleikki, jossa Max on poliisi ja muut koirat rosvoja. Maxin iloisen ja raastavan repivän takaa-ajohaukun ovat oppineet tuntemaan kaikki Maxin kotikoirapuiston koirat ja koiranomistajat sekä koirapuiston seinänaapurit... Omistaja naurahtaa.


Taustatietoa

Max käy Hännänheiluttajissa, koska hän on kärsinyt jonkin verran yksinolosta. Alussa kärsi hyvinkin voimakkaasta eroahdistuksesta ja oli yli kiintynyt omistajaansa, joka on pikkuhiljaa helpottunut. Hännänheiluttajissa Max on myös tutustunut toisiin koiriin ja oppinut koiramaailman tärkeitä taitoja. Pyrinkin tuomaan Maxin vähintään 2x viikossa hoitoon. On itsellekin mukavampaa olla töissä, kun tietää, että koiran ei tarvitse olla yksin. Hänellä on seuraa, koiria ja ystävällisiä ihmisiä ympärillä, eikä vain tarvitse odottaa minua töistä kotiin. Maxin likinäköisenä omistajana olen myös ollut iloinen, että olen saanut tarvittaessa kynsienleikkausapua. Kiitos Hännänheiluttajien, Max antaa nykyään hyvin auliisti luvan leikata kynsiään. Max tuli Hännänheiluttajien 4kk ikäisenä. Ensin hän tutustui hoitopaikkaan ja jo ensimmäisen kerran jälkeen oli ilmeistä, että hän tykkäsi valtavasti vierailuista päiväkodissa. On ollut kiva nähdä aamulla, miten iloisena hän häntä pystyssä koikkelehtii hoitoon ja iltapäivällä kivan päivän jälkeen raukeana nukahtaa kotimatkalla autoon, omistaja kertoo. Maxista selvästi näkee, että Hännänheiluttajat on yksi hänen lempipaikoistaan!Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page